Over mij

Mijn foto
Engagement | Mental awareness | Mental fitness |Personal (effectiveness) coaching | Executive coaching | Teambuilding events | Leadership training | Target management | Assessment-centers | Interim management | Sustainability management | HRM

vrijdag 22 juli 2011

Kidzkr8


Wat is ons meest kostbare ‘bezit’ ? Onze kinderen !

En dan bedoel ik niet alleen mijn kinderen voor mijzelf of jouw kinderen voor jou zelf maar onze kinderen in het algemeen. Vaak hoor je het cliché; “kinderen zijn de toekomst” en dat is natuurlijk ook waar. Maar kinderen zijn niet alleen de toekomst maar juist ook het heden en in zekere zin zelfs ook ons verleden.

Kinderen zijn de spiegel van ons volwassenen en als we goed naar kinderen kijken kunnen we zien hoe wij ons gedragen. Het heeft dus weinig zin om te proberen naar problemen bij en met jongeren te kijken zonder te accepteren dat wij ze zelf gecreëerd hebben. Om ze op te lossen zullen we overigens ook bij ons zelf de sleutel moeten zoeken.

Denk eens na over je leven en probeer dan eens terug te halen wat nu de meest bepalende momenten in je leven zijn geweest. Als het goed is zullen daar (hopelijk) een paar hele mooie momenten/gebeurtenissen bij zitten waaraan je nog steeds met veel plezier terug denkt. Maar waarschijnlijk zijn er ook dingen in je leven gebeurd die minder fraai waren maar die wel een grote impact hebben gehad. Momenten van verlies, verdriet, tegenslag en ontgoocheling. Momenten waarop je veerkracht en wilskracht hebt moeten tonen om er weer bovenop te komen. Misschien ook wel momenten waarop je tegen jezelf (en anderen) hebt gezegd: “dit gebeurd mij niet weer” zodat lessons learned maken dat je gewapend bent tegen herhaling of terugval.

Het verbaasd mij dat tegenwoordig alles met de fluwelen handschoen aangepakt dient te worden. Zo ook kinderen hebben schijnbaar een onbeperkte vrijheid van denken en doen en wij als ouders dienen ze optimaal te stimuleren en ondersteunen in de door hen zelf uitgezette koers. Niet alleen met kinderen gaan wij zo om. Zo gaan wij ook met elkaar om op bijvoorbeeld de werkvloer. Er is nog nauwelijks ruimte om elkaar aan te spreken op gedrag en bevindingen. Hardliners verdwijnen van het toneel terwijl de coaches, trainers en leidinggevenden met alle zachte vriendelijkheid in de wereld de mensen op de juiste wegen trachten te houden. Wie accepteert het nog dat de baas je eens flink de les leest of dat kinderen flink gestraft worden ? We hebben allerlei psychologische en wellicht ook pedagogische redenen om maar zo zacht mogelijk te blijven maar zijn vergeten dat juist uit dat soort momenten ook hele waardevolle krachten te putten zijn. We durven bijna geen “Nee”meer te verkopen omdat we bang zijn voor de reactie van de ander. Liever draaien we om de boel heen of liegen desnoods maar een beetje. Eerlijkheid en authenticiteit hebben een flinke deuk opgelopen doordat we zelf bang voor deukjes zijn geworden.
In een eerder blog gaf ik reeds aan dat een leven lauter gevuld met positieve strokes niet een goede voedingsbodem kan zijn voor duurzaam succes. Negatieve strokes dienen een onderdeel te zijn van het leven en het liefst natuurlijk gedoseerd, gecontroleerd en zo min mogelijk maar uitsluiten is geen optie. Trainen met negatieve strokes kweekt mentale weerbaarheid en dat zorgt vervolgens weer voor de eerder genoemde wilskracht en veerkracht. Uit onderzoek bleek bijvoorbeeld al dat het gros van de personen in de Forbes 500 vroeger dingen hebben meegemaakt die een negatieve lading hadden maar van waaruit zij de kracht en energie hebben gevonden om later zo succesvol te zijn.

In de huidige samenleving is men steeds meer en meer bezig met individualisering en dat is bijvoorbeeld ook terug te vinden in de sport. Individuele sporten winnen aan terrein en zaken als teamgeest en belangenloze inzet verliezen dus terrein. Jammer want door dat soort elementen in de teamsport zijn wijze levenslessen op te doen. Een van de grote universele contradicties waarin wij momenteel leven is dat onze samenleving steeds individueler wordt terwijl de noodzaak tot globalisering juist steeds groter wordt. Die contraproductieve beweging zal omgekeerd moeten worden. We creëren een gat waar we met z’n allen hard in dreigen te vallen. Onze kinderen voorop…

We gaan die val lokaal natuurlijk niet tegenhouden maar daarentegen begint de ommekeer altijd bij 1 persoon en waarom zou dat niet hier in Ede zijn ? Daarnaast helpt wilskracht en veerkracht als het in de toekomst eens even tegen zit. Kidzkr8 staat voor de kracht die kinderen hebben en de kracht die wij ze mee kunnen geven. Geloven in jezelf en het creëren van een zo groot mogelijke cirkel van invloed voor jezelf is de basis voor ieder duurzaam succes. Dat is Kidzkr8 !

Kidzkr8 is een lokaal project in de regio Ede waarbij ieder kind tussen de 6 en 16 jaar uitgenodigd is om mee te doen. Deelname is gratis en niet verbonden aan een contract of reglement. Feitelijk is er maar 1 regel: “meedoen of wegwezen”.

Wat kunnen de kinderen (en ouders) van Kidzkr8 verwachten ? Zie het als een mix van padvinderij, survival, zelfverdediging, fitness en mental coaching. De activiteiten zullen (bij weer en wind) buiten plaatsvinden en de wonderschone natuur om Ede is het “speelterrein”. Heide, bossen, beekjes, parken, sportvelden en zelfs weilanden en akkers zijn het decor voor de ultieme outdoor sensatie voor kinderen.

De kinderen zullen kennis maken met de natuur, met elkaar en vooral ook met zichzelf. Op speelse, vaak ludieke en soms ook confronterende wijze zullen de kinderen leren dat maar heel weinig in het leven voor de geef is en dat als je ergens hard voor knokt het succes daarna zoeter smaakt. Door met kinderen actief buiten bezig te zijn versterken lichaam en geest. Het is een ideale therapie tegen zaken als pesten, overgewicht, hangjeugd, etc. Daarnaast vergroot het o.a. zelfbewustzijn, vertrouwen, besef van normen & waarden en de prestaties van uw kind. U leest het goed; door met kinderen actief buiten te zijn op de wijze zoals Kidkr8 dat doet zult u merken dat uw kinderen beter zullen gaan presteren. Dit kan zelfs van grote positieve invloed zijn op de schoolprestaties !

Je begrijpt al: Kidzkr8 is niet voor mensen die bang zijn van vieze kleren, een hekel hebben aan moe worden en niet af en toe een schrammetje of kneuzinkje op willen lopen. De instructeurs van Kidzkr8 hebben veel ervaring met (jeugd)sport, ook hebben zij een gedegen achtergrond in alle gebruikte fysieke en mentale uitdagingen die de kidz tegen zullen komen en de wijze waarop deze te overwinnen zijn. Kidzkr8 is leuk, uitputtend, leerzaam en waardevol !

Dit najaar gaat Kidzkr8 starten en de inschrijving is reeds open. Durf jij ?

Kidzkr8 is gratis voor de deelnemende kinderen. Hiervoor is wel sponsoring nodig. Heb jij een bedrijf of werk jij bij een bedrijf dat dit project een warm hart toe wil dragen ? Neem dan contact op.

Meer weten of direct inschrijven ? Mail naar kidzkr8@gmail.com

Arie van Ingen
Kidzkr8

Tel 06-46256547

Geen opmerkingen:

Een reactie posten